دردا که جز به مرگ نسنجد قدر مرد!

دردا که جز به مرگ نسنجد قدر مرد!

گفتگو با آقای صدیق تعریف درباره زندگی شخصی و هنری پهلوان تارویکی از بنیان گذاران (چاووش)

نخستین آلبوم "صدیق تعریف" خواننده سرشناس و صاحب نام موسیقی اصیل ایرانی در همکاری با محمدرضا لطفی نوازنده و آهنگ ساز چیره دست این سرزمین شکل گرفت.

"به یاد طاهر زاده" دهمین آلبوم از مجموعه "چاووش" بود و اثری جاودانه در تاریخ موسیقی ایران زمین، این دو باهم قرار گذاشتند تا چهار آلبوم دیگر از یادمان حسین طاهرزاده در دیگر دستگاه های موسیقی ایرانی با نوای ساز لطفی و صدای " تعریف" منتشر شود. اما جلای وطن کردن محمدرضا لطفی، تقدیر دیگری رقم زد.

به بهانه هفتاد و پنجمین سالروز میلاد محمدرضا لطفی، با صدیق تعریف به گفتگو نشستیم، او تاثیر خالق آثار خاطره انگیز و جریان سازی چون "سپیده" و "شب نورد" بر موسیقی ایرانی را انکار نشدنی میپندارد. "تعریف" هرچند بخشی از نقدها به رفتار و ایدئولوژی لطفی را وارد میداند اما مخالفت های مغرضانه را هم بر نمی تابد. 

ماحصل گفت و گو با این آواز خوان شهیر ایران زمین را در ادامه بخوانید

درباره صدیق تعریف

صدیق تعریف (زاده 25 دی 1335 در سنندج)، ردیف‌دان و خواننده سنتی ایرانی اهل ایران است. صدیق تعریف در دوران فعالیت هنری اش با هنرمندان سرشناس بسیاری از جمله محمدرضا لطفی (در آلبوم چاووش 10 (به یاد طاهرزاده)، جلال ذوالفنون (در آلبوم شیدایی)، حسین علیزاده فرهاد فخرالدینی همکاری داشته‌ است.